prachtige foto's voor de eerste communie van je kind

Jullie hebben volgend jaar een communicant, feest! *communie-lentefeest 2023*

Dit jaar in de lente is het weer zover: communies, groei- en lentefeestjes. Dat betekent voor heel wat ouders mooie kledij kopen, iedereen naar de kapper, misschien zelfs eens een beetje make-up voor de meisjes? Of houden we het lekker stoer?

Eén ding is zeker: het is een heel speciale dag. Het is een belangrijk feest voor jouw kind. Daar laat je graag foto’s van maken. En daar kan ik je als lentefeest en communie fotograaf natuurlijk mee helpen! Ik maak geen klassieke foto’s, maar spontane, lichte en dromerige foto’s, vol met spel en plezier die jouw kind laten stralen zoals hij of zij echt is!

We zoeken samen een locatie uit die jouw kind geweldig vindt of je komt naar één van mijn dagen van de thema-shoots waar ik al een locatie voor heb uitgekozen.

Ik bied je graag een volledig op maat gemaakte service, van begin tot eind. Om hier voluit voor te kunnen gaan, is het aantal plaatsen per jaar beperkt. Reserveer dus zeker ruim op voorhand jouw shoot.

 
Lentefeest en communie fotograaf

.

uniek
exc
Facebook Page Cover(5)

Meest gestelde vragen

Het antwoord op al jouw vragen over thema fotoshoots

Als je een lentefeest of communie fotoshoot boekt met Pakket-Uniek en Pakket-Exclusief, dan neem ik contact met je op om te bespreken wat de mogelijke opties voor locaties zijn. Bij Pakket-Mini is dit een vaste locatie waar je je op kunt inschrijven. Deze shoots zijn op een vaste locatie. 

 

De lentefeest of communie fotoshoot bij Pakket-Mini is enkel voor de communicant zelf. Bij Pakket-Uniek en Pakket-Exclusief mogen al de combinaties gemaakt worden ( kinderen, gezin, samen en apart,…)

 

We bespreken na je boeking welke kleding passend is bij het gekozen thema. Ik heb zelf een groot aantal kledingstukken en accessoires waar je gratis gebruik van mag maken. Hier heb ik ook nog wat tips voor je:

 • Zorg voor kleding waar je kind zich goed bij voelt en bedenk even welke sfeer/uitstraling je aan je foto’s wilt geven.

 • Lichte kleding is veel mooier op foto dan donkere en felle kleuren, strepen, opvallende teksten en prints zijn af te raden , omdat ze de aandacht te veel kunnen afleiden van het gezicht/ expressies en een rommelig effect kunnen geven.

 • Bij meisjes zijn rokjes / kleedjes  superleuk, maar deze zitten soms al eens snel verkeerd. Probeer daarom dezelfde kleur ondergoed aan te doen of een korte legging eronder.

 • Let erop dat een paar uur voor de shoot geen strakke kleding gedragen wordt die strepen in je huid achterlaat, deze zie je goed op de foto en is helemaal niet mooi.

 • Gaan er twee kids op de foto? Zorg ervoor dat de kleding bij elkaar past.

 • Twijfel je over je kleding? Neem een extra set mee ( of 2 of 3 😉 ) , dan kunnen we samen beslissen wat het mooiste past. Kijk eens op mijn social media pagina’s voor voorbeelden. 

 

Een communie of lente fotoshoot heb je in 3 pakketten: Pakket-Mini, Pakket-uniek of Pakket-exclusief. De prijs verschilt afhankelijk van welk pakket je kiest.

 

Dit zijn mijn tips om je kind op het gemak te stellen: 

 • Vertel ze van tevoren wat je gaat doen, maar maak er geen groot ‘ding’ van.
 • Het zou spijtig zijn als ze onnodig zenuwachtig en verlegen worden.
 • Als je kinderen een favoriet speelgoedje , beertje of dekentje heeft, neem het vooral mee.

 • Niet alleen zal dit ze comfortabel houden, maar het zal ook hun persoonlijkheid naar voren brengen en gebruikt kunnen worden in de foto’s.
 • Ze krijgen de ruimte om even te wennen, en al snel zal blijken dat een fotoshoot heel leuk is!
 • Voor kinderen kan je een beloning voorzien na de shoot, bv. een ijsje gaan eten. Ook kunnen koekjes, snoepjes ,.. wonderen doen voor kindjes die niet graag even stilzitten of op de foto gaan.
 • Nagellak , kinder-tatoes , vuile mondjes , zwarte voetjes ( bij open sandalen )  … probeer deze te verwijderen/proper te maken voor je naar de shoot komt.

 

Breng als het kan een aantal leuke spulletjes mee die de persoonlijkheid van je kind laten zien. Neem bv. het muziekinstrument mee, een huisdier, een bal of iets anders wat iets over je persoonlijkheid/hobby’s zegt.

Hier krijg je nog uitgebreid een mailtje over na het vastleggen van de fotoshoot.