Elke de Proost fotografie kerst

zelf kerstfoto's maken

Helaas door de corona maatregelen, kan ik dit jaar geen kerst foto’s maken.

Om jullie toch op weg te helpen hieronder enkele zeer handige tips om zelf aan de slag te gaan.

Ik ben zeker dat het je lukt!

 

tips voor leuke kerstfoto's

tips voor zelf  kerstachtige kerstfoto’s te maken

 

Leuke achtergrond

Een kerstfoto maak je heel gemakkelijk sfeervol met een mooie achtergrond. Ga je voor foto's binnen bij de kerstboom ? Foto's terwijl ze koekjes bakken in een versierde keuken met kerstdecoratie. -Zorg altijd dat je het lichtste plaatsje in huis kiest! bijvoorbeeld bij een grote raam, een lichtkoepel, een open deur. -Zorg ervoor dat de achtergrond niet TE druk is.
Dit lijd af van het hoofdonderwerp . Ook buiten kan je prachtige foto's maken. In een bos of kerstboomkwekerij, een kerstmarkt,...

Reviews Elke de Proost fotografie

accessoires en attributen

Superkerstig én makkelijk: je foto aankleden met accessoires, attributen en decoratie. Leuk om mee te nemen als je bijvoorbeeld een kerst fotoshoot in het bos doet, of thuis een leuke kerstsetting wilt creëren. Enkele leuke ideetjes op een rij: Kerstmutsen, Een slee, dekentjes, Kerstboom (om naar huis te slepen), Grote zuurstokken, Letterslinger met ‘Fijne kerstdagen!’, Grote kerstkrans als fotolijst om doorheen te kijken

opdrachtjes

Geef je kinderen leuke kleine opdrachtjes zodat ze niet "poseren" voor de camera.
Reviews Elke de Proost fotografie

fantasie spel

Kinderen hebben heel veel fantasie, gebruik dit! Bouw een theekransje na, laat ze thee drinken met hun beren, poppen,.. Ze gaan hier helemaal in op en vergeten de camera.

 

Communie/Lentefeest

Kaarsjes uitblazen, sssssssuuuuper zachtjes .Kaarsjes brengen altijd sfeer.  Als je kinderen al iets groter zijn kan je hier hele leuke dingen meedoen. Laat ze zachtjes naar het kaarsje blazen, hun gezichten lichten zelf al wat op omdat ze naar een lichtbron kijken.

 

koekjes bakken

Wie mij kent weet dat ik niet voor de geposeerde foto’s ben. Ook kinderen vinden dit meestal niet fijn. Waarom geposeerde foto’s maken als het ook anders kan. Laat kinderen koekjes bakken, de kerstboom versieren en maak hier ondertussen foto’s van!

 

buiten spelen

De beste plaats voor foto’s vind ik nog altijd buiten! Je hebt mooi natuurlijk licht en je kinderen kunnen vrij bewegen. Laat ze gewoon heerlijk in bomen klimmen, dauwdruppeltjes vangen op de takken, blaadjes gooien,… zalige foto’s!

 

kerst cadeau

Nog op zoek naar een leuk kerst cadeautje?

Ik heb prachtige cadeaubonnen klaar voor de feestdagen. Feestelijk ingepakt met een bijpassend bosje droogbloemen. Het ideale pakje voor onder de kerstboom. Kies zelf je bedrag naar keuze.