Ik maakte voor jou een minipodcast waarin ik je meeneem doorheen mijn leven. Ik vertel je graag wat meer persoonlijke dingen over mijzelf. Want zoveelste meer jij het gevoel hebt dat je me kent en dat je me kan vertrouwen, zoveelste leuker wordt het tijdens een fotoshoot of workshop.

Luister op je gemak naar het audiobestand en scroll rustig verder naar onder, daar vind je de foto’s die mooi aansluiten bij mijn verhaal

Als ik me voorstel, dan begin ik meestal met: “Hallo, ik ben Elke, mama van vier kinderen.”

Toen ik mijn man, Kristof, leerde kennen, verhuisden we terug naar Arendonk. En na een jaartje verbouwen was ik zwanger van ons eerste kind, onze dochter Mirre. Daarna kwamen er nog drie jongens: Thijmen, Ceder en Lumen.
Lekker druk zo’n groot gezin. Veel lawaai in huis, ik vind het super gezellig!

 

Mijn ouders waren super blij dat ik zwanger was, want bij hen lukte het namelijk niet vanzelf.

Mijn vader was op slag verliefd toen ik geboren werd. Hij heeft heel mijn groeiproces vastgelegd op foto. En het is zó leuk om dat terug te zien! Dat wou ik ook voor mijn eigen gezin. Dus startte ik een opleiding fotografie, samen met mijn vader.

De eerste opdracht in de opleiding fotografie was: “Maak een foto van twee bomen”.
Dat bleek een uitdaging. Ik vond een wei met twee bomen, maar met op de achtergrond een bos. Ik ben toen heel vroeg opgestaan om een foto te gaan nemen wanneer er nog veel mist hing. Die mist zorgde ervoor dat het bos op de achtergrond verdween.

Deze foto, voor de allereerste opdracht, was zó goed gelukt en ik vond het super leuk om te doen, dat ik nog meer wou leren om nog mooiere foto’s te kunnen maken. Ondertussen geef ik zelf workshops fotografie voor degene die graag willen leren foto’s trekken in mijn dromerige stijl.

 

Nu ben ik al twee en een half jaar fotograaf in bijberoep en ik vind het geweldig! Als ik naar een foto kijk, dan wil ik echt de emotie kunnen voelen en zien. Omdat ik hooggevoelig ben, let ik héél veel op de details én dat zie je in mijn foto’s.

Ik werk heel graag met kinderen en dieren. Een kind vergeet helemaal de camera, is helemaal met het dier bezig en dat vind ik prachtig om te zien in de foto’s.
 

Als een kind naar mij komt met een sprookje of een fantasie dat ze in gedachten heeft, dan wil ik dat voor haar uitwerken. Ik wil dan dat de foto een verhaal vertelt, een heel verhaal over het kind.

Ik neem heel graag foto’s in de natuur, buiten, waar de kinderen kunnen lopen en springen en bewegen, waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Na een fotoshoot begrijpen de ouders dat er ook een andere manier is om foto’s te trekken, dan te moeten stil zitten. Bij mij hoeven ze niet te blijven stilzitten, dat kon ik als kind vroeger ook niet.

 
 

….

 

“Elke is super enthousiast en heel goed in omgang met kinderen. Niets is haar te veel, ze heeft heel veel geduld en ook mondige kids zijn geen probleem. Tristaan, onze babbelkous, kon heerlijk zichzelf zijn. In al zijn gezichten perfect vastgelegd, het dromerige, stoere, guitige, … Echt helemaal Tristaan.”

 
Zo, dit was een stukje over mezelf. Het is altijd fijn om meer te weten te komen over elkaar. Heb je het gevoel dat je nog vragen voor mij hebt of wil je graag wat over jezelf vertellen? Twijfel dan niet en stuur me rechtstreeks een berichtje!
Ik kijk er alvast naar uit om jou en jouw gezin voor mijn lens te zien!

Groetjes,
Elke

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.