Algemene Voorwaarden Trouwfotografie

Offerte

Na aanleiding van het gratis kennismakingsgesprek wordt de offerte opgesteld. Deze ontvangen jullie binnen een week na het kennismakingsgesprek.
De geldigheid van een offerte is 7 dagen. Na een akkoord dient de aanbetaling van 50% binnen 14 dagen na aflopen van de offerte betaald te worden. Bij ontvangst van de aanbetaling wordt de trouwdatum vrijgehouden voor jullie. 

Er kunnen altijd extra uren worden toegevoegd aan de offerte voor de op dat moment geldende tarieven. Uren minderen is niet mogelijk. 

Bij het akkoord gaan met de offerte wordt er ook akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.

Verplaatsing of annulering

Het aanpassen van de trouwdatum is mogelijk. Deze datum dient een half jaar voor de geplande trouwdatum te worden doorgegeven. Hier komen dan geen extra kosten bij. Indien deze toch later nog verplaatst word, komt er een toeslag van €350 bij.  Indien Elke De Proost Fotografie op de nieuwe datum niet beschikbaar is zorgt zij voor een gelijkwaardige vervangende fotograaf. Nabewerking blijft bij Elke De Proost Fotografie om de dromerige stijl te waarborgen. 

*Corona aanpassing: Indien bij verplaatsing door corona, dient een bewijs van een positieve corona pcr test te worden voorgelegd. Dan kan de huwelijksfotoshoot verplaatst worden zonder meerkosten.

Bij annulering wordt 50% van het beschuldigde bedrag in rekening gebracht. Bij een annulering binnen 3 weken voor de trouwfotoshoot wordt het volledige verschuldigde bedrag in rekening gebracht. 

Onvoorziene omstandigheden en aansprakelijkheid

Bij onvoorziene omstandigheden zoals overlijden van een familielid, ziekte e.d. waardoor het voor Elke De Proost Fotografie echt niet mogelijk is jullie bruiloft te fotograferen wordt er voor een gelijkwaardig collega gezorgd. De nabewerking blijft bij Elke De Proost Fotografie zodat de stijl gewaarborgd blijft. 

Toeslagen

Voor bijzondere data zoals feestdagen en oudjaarsdag geldt een toeslag van €400

Locaties

Het bruidspaar is verantwoordelijk voor het uitzoeken van een fotoshootlocatie. Indien hier kosten aan verbonden zijn (denk aan toegangskosten, parkeren etc.) zijn die kosten voor het bruidspaar. Let er op een alternatief te hebben bij slecht weer indien de fotolocatie niet (deels) overdekt is. Elke De Proost Fotografie gaat altijd 2 weken voor de grote dag, op verkenning naar de locatie indien deze zich binnen een straal van 30km bevind.

Levering foto’s en album

Binnen 8 weken na de trouwdag worden alle foto’s opgeleverd. 

Alle foto’s worden uiteindelijk geleverd op een luxe USB stick.

Na het ontvangen van de selectie voor het album zal Elke De Proost Fotografie het album ontwerpen en deze ter goedkeuring per email toezenden. Er is één herziening in de pakketprijs opgenomen. Indien er vaker aanpassingen moeten worden gemaakt kost dit €110 per aanpassingsronde. Bij akkoord wordt het album besteld bij de leverancier, dit gebeurd 1 keer per maand waardoor de levertijd soms iets langer is.

Elke De Proost Fotografie levert geen ruw en onbewerkt fotomateriaal. 

Gebruik Foto’s

Het bruidspaar is vrij om de gemaakte foto’s te gebruiken op sociale media en een niet commerciële website. Wel met vermelding van “Foto: Elke De Proost Fotografie www.elkedeproostfotografie.com” Taggen in tekst met @ElkeDeProostFotografie op Facebook of Instagram is ook toegestaan. 
De gemaakte foto’s kunnen door het bruidspaar zowaar als gewenst worden bijgemaakt voor privé gebruik. Het is niet toegestaan foto’s bij te snijden of na te bewerken in een andere bewerking dan aangeleverd. 

De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm welke is geoptimaliseerd voor een minimaal kleurverschil bij het drukken van fotoproducten. Het is mogelijk dat het bruidspaar de kleuren op zijn/haar beeldscherm anders ervaart.

Indien het bruidspaar zelf producten besteld is de fotograaf niet verantwoordelijk voor het eindproduct.

Publicatie door fotograaf

Elke De Proost Fotografie is vrij om de door haar gemaakte foto’s te publiceren op sociale media, websites en fotowedstrijden. Indien dit niet gewenst is dient het bruidspaar dit vóór de trouwdag kenbaar te maken. Er zal in dit geval een toeslag worden berekend van €150. 

Auteursrecht foto’s 

Het auteursrecht van de foto’s ligt ten alle tijden bij de fotograaf. Het is niet toestaan foto’s in een andere bewerking en/of uitsnede te gebruiken dan aangeleverd. Het is het bruidspaar niet toegestaan foto’s voor wedstrijden en/of commerciële doeleinden in te zetten. 

Meefotograferen

Er zal naast Elke De Proost Fotografie en haar fotocollega geen andere fotograaf worden ingehuurd voor de trouwdag. Het staat gasten vrij om foto’s en/of video’s te maken met hun mobiele telefoon zonder hierbij de fotograaf te hinderen in haar werk waarvoor zij in ingehuurd. 

Indien Elke De Proost Fotografie zélf beslist om een derde fotograaf (stagiair) of assistent mee te nemen zijn hieraan geen kosten verbonden. Indien er bezwaar is tegen een stagiaire dit graag bij boeken aangeven.
Als het bruidspaar er voor kiest om ook een videograaf in te huren dient Elke De Proost Fotografie vooraf op de hoogte te worden gesteld. Elke De Proost Fotografie zal zich inspannen zo goed mogelijk samen te werken met de videograaf al kan zij niet garanderen dat ze niet in beeld komt.

Bewaren bestanden

Het is aan te raden om van de bestanden op de geleverde USB één of meerdere keren back-up(s) te maken. Bestanden blijven bij Elke De Proost Fotografie minimaal een jaar bewaard. 

Privacy en persoonsgegevens

Elke De Proost Fotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, emailadres, etc. ) openbaar maken of doorgeven aan anderen.

Een kopie van gemaakte afspraken en persoonsgegevens worden alleen gedeeld met een eventuele vervangende fotograaf of second shooter. 

Bij het boeken van Elke De Proost Fotografie voor uw trouwdag wordt er toestemming gegeven voor het gebruik van beelden op sociale media, website, promotiemateriaal en eventuele fotowedstrijden. Indien dit niet gewenst is dient het bruidspaar dit voor de trouwdag schriftelijk kenbaar te maken. Er wordt dan een toeslag van €150 berekend.